• RSS
  • Facebook
  • Twitter

  Att lära med Hjärtat
- När kunskap och värde blir ett -


   True Heart Education har utifrån sin gedigna och samlade erfarenhet arbetat fram Utbildningsmaterialet - Att lära med Hjärtat

True Heart Educations utbildningar och utbildningsmaterial tillhandahåller värdefulla verktyg och redskap för pedagoger/föräldrar och elever/barn som motiverar till lärande och växande i glädje där var och en får möjlighet att utvecklas till det bästa hon kan bli. Utbildningarna lägger grunden till ett förbättrat samarbete mellan vuxna och barn såväl inom skolan som hemmet, samt öka motivationen och livsglädjen/arbetsglädjen för båda genom att:

1. Ge lärare/föräldrar ökad självinsikt. Självinsikt, självkännedom och personlig utveckling för lärare och föräldrar förstärker deras förmåga att bemöta och handleda barnen i deras utveckling till trygga, självmedvetna individer.

2. Ge barnen en ökad självinsikt
och förståelse för sina egna behov, samt verkningsfulla verktyg att använda för att själva påverka sitt känslomässiga och psykiska välbefinnande, vilket är en förutsättning för allt lärande.


Utifrån utbildningsmaterialet  ”Att lära med Hjärtat – När kunskap och värde blir ett” ger vi dig som förälder/pedagog/lärare handfast vägledning i hur du stöttar barnen inom sju livsavgörande utvecklingsområden:

- Jag-skapande övningar. Vem är jag? – Vem vill jag vara?
- Vi-skapande övningar. Om samspelet i mina nära relationer.
- Drömskapande övningar. Nycklar till kreativitet, inspiration och motivation
- Känsloskapande övningar. Hjärtats röst.
- Må-bra-skapande övningar. Verktyg för personligt välbefinnande.
- Kommunikations-skapande övningar. Att kommunicera med ansvar, ärlighet och empati.
- Livs-skapande övningar. Ett reflekterande förhållningssätt till livet.

Och allt detta med HJÄRTAT som utgångspunkt!


Målgrupp


True Heart Education erbjuder två olika utbildningsprogram. Att lära med Hjärtat - Skola och Att lära med Hjärtat - Familj. Båda med utgångspunkt från vårt utbildningsmaterial.


Att lära med Hjärtat - Skola/Förskola


I vår utbildning för Skolan erbjuder vi olika upplägg enligt följande alternativ för att ni som skola ska kunna finna det alternativ som passar just era behov bäst.

1. Introduktionsföreläsning

2. Halvdags-Workshop

3. En- till Två-dagarsutbildning
En till två inspirationsdagar med gott om utrymme att arbeta med övningsdelen i boken ”Att lära med Hjärtat”

3. Öppen utbildning
Gemensam utbildning med möjlighet för deltagare från flera olika skolor att medverka samtidigt (datum ej satt).

 


Med Hjärtat i Fokus – Familj1. Föreläsningar

2. Workshop/utbildning i våra egna kurslokaler

 


Grundstenar 


True Heart Education är resultatet av många människors fleråriga erfarenheter och kunnande inom området psykisk och känslomässig hälsa. Vår metodiks grundstenar är: Förståelse – Acceptans – Tillåtelse. (Läs gärna mer om våra Metoder här!)

I vårt arbete utgår vi ifrån våra likheter som människor för att bygga upp en förståelse och en gemenskapskänsla människor emellan. Många unga människor känner sig ofta missförstådda, icke sedda, icke hörde och ensamma. Genom att ge dem grundläggande insikter om våra likheter människor emellan kan vi dels ge dem ökad förståelse/empati och acceptans för sig själva likväl
som för sin omgivning.

- Att förstå oss själva är förutsättningen för att förstå vår omgivning.
- Att acceptera oss själva är förutsättningen för att acceptera vår omgivning.
- Att tillåta oss själva att vara dem vi är, är förutsättningen för att kunna tillåta vår omgivning att vara dem de är.

True Heart Educations mål är att ge såväl lärare/föräldrar och elever/barn förutsättningar för ett ökat känslomässigt och psykiskt välbefinnande i livet som stort, i skola, på arbetsplats och i samtliga relationer. Vi arbetar flexibelt och utgår ifrån varje unik situation för att kartlägga och tillgodose de unika behoven. Vi ger skolan samt föräldrar verktyg för att förbereda barnen inför DET VERKLIGA LIVET, genom ökad självkännedom, ökad självkänsla, förbättrad emotionell kompetens, social kompetens mm. Ett psykiskt och känslomässigt välbefinnande är förutsättningen för att kunna tillgodogöra sig kunskap och utvecklas som människa.

Vi arbetar utifrån ett hermeneutiskt helhetsperspektiv, som ser till HELA människan och arbetar för att uppnå en balans mellan IQ och EQ, mellan hjärta och hjärna. En hel människa är en lycklig människa och en lycklig människa är början till en helare och lyckligare värld.


 

För mer information om vad vi kan göra för just Er specifika skola eller just Er föräldrargrupp kontakta oss så berättar vi mer!


Populära artiklar

IMG_5925

Vem frågar om barne

När min son började i skolan så blev känslan så ...

mom hugging kids

Barn är människor

Vi behöver förstå oss själva för att förstå våra barn. ...

Bestulen och berikad

    Tack Elisabeth Jönsson på Punctum Saliens, för att jag får ...

1 Jonna Sörensson

Framtidens företaga

Min vän Micke Olsson är en fantastisk företagare som har ...

IMG_6032

Barnens vädjan...

Idag ställde Rektorsakademiens Framtidskompetenser frågan: Går det att förändra en ...

Samarbetspartners