• RSS
  • Facebook
  • Twitter

Aktuella Evenemang!


Föreläsning med Sanna Nova Emilia – Örebro 15:e februari 2012!


 

”Vem är jag och vem vill jag vara?”

 

Varmt välkommen på föreläsning, mingel och After Work i Örebro den 15e februari 2012 då Sanna Nova Emilia föreläser kring den så grundläggande livsfrågan – Vem är jag och vem vill jag vara?

För tid, plats och anmälan – Läs här!

”Många vuxna människor talar om att de måste ”hitta sig själva”, men vi skulle inte behöva hitta oss själva eller ens söka oss själva – om vi fick behålla oss själva ifrån allra första början” menar Sanna som just nu är aktuell med boken ”Att lära med Hjärtat – När kunskap och värde blir ett”.  Denna kväll inspirationsföreläser Sanna hos FR-Örebro och delar med sig av sina värdefulla tankar om hur vi skapar starka välmående och kärleksfulla relationer, såväl till oss själva som till varandra och inte minst till våra barn. Under kvällen ges du även möjlighet att köpa Sannas bok.

 

 

Tidigare Evenemang!


Bokrelease i Stockholm den 1 november!


Den 1 november anordnas en bokreles i Stockholm för den efterlängtade boken Att lära med Hjärtat – När kunskap och värde blir ett.

Passa på att lyssna till Lou Rossling som skivit bokens förord, och till författaren Sanna Nova Emilia, samt köpa ditt eget signerade exemplar och mingla med fler eldsjälar som brinner för skolans förändring och en mer medmänsklig framtid för våra barn. 


Obs! Begränsat antal platser!

FÖR PRESSRELEASE!

”Brinner du för att skapa en bättre skola? Skriver du om barn & ungdomar? Eller känner någon som gör det? Varmt välkommen att kontakta mig Annette Sandgren på Thank God It´s Monday  eller tipsa bekanta – för en personlig inbjudan till bokrelease och föredrag med Lou Rossling och Sanna Nova Emilia i Stockholm 1 november.”Att lära med hjärtat-när kunskap och värde blir ett.” TGIM-Thank God It´s Monday är stolt PR partner till eventet.” 

 

 

På planeringsstadiet! 


Seminarium – Att lära med Hjärtat –


Ett unikt seminarium med fokus på Barns känslomässiga och psykiska behov
och vägen till Sveriges framtida skola med fantastiska föreläsare såsom
Lou Rossling och Maria-Pia Gottberg, Pamela von Sabljar mfl.  Vi anordnar ett heldagsseminarium för dig som vill ta del av nya spännande vägar till Sveriges framtida skola – en skola där lärandet sker med hjärtat! Seminariet vänder sig till dig inom skola/förskola, till medvetna föräldrar och alla som på något vis arbetar med och för barn!

 


Om våra föreläsare


Lou Rossling är en mycket omtyckt pedagog och kanske en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Hon utsågs till Årets Talare 2003.
Många människor har under årens lopp tagit del av Lou:s starka berättelser om ”Att tända stjärnögon – hos andra och hos sig själv” och många har under det senaste  året  läst hennes bok ”Tänd dina stjärnögon” där Lou berättar vad barn har lärt henne. Vågar skolan vara den öppna famn som många så väl behöver? 

Lou Rossling anser att skolans främsta uppgift är att stärka elevernas självkänsla och få dessa att tro på sig själva och sin egen förmåga. Det sker inte genom straff utan genom kärlek i det dagliga arbetet.För att förmedla budskapet att varje barn är unikt och kan så mycket mer än de tror behöver alla vi som arbetar med barn stärka varandra och oss själva med samma kärleksfulla attityd i våra inbördes möten.Oavsett ämne och inriktning talar Lou Rossling direkt till våra hjärtan. Hon är mycket inspirerande, en stor scenpersonlighet och med ett budskap som gör att publiken går ut ur salongen och vill bli bättre människor. Hon stärker vårt självförtroende och vår förmåga att ta ansvar över vårt liv, våra val och våra relationer.


 
Sanna Nova Emilia
är en oerhört inspirerande eldsjäl och författare vars föreläsningar och utbildningar berör människor på djupet. Hennes stora kall i livet är att bidra till ett samhälle där varje individ känner sitt eget värde och så även andras, ett samhälle av inifrånstyrda människor som drivs av inifrånstyrd motivation och ambition och som vågar ta fullt ut ansvar för sina liv, sina behov, sina känslor och sina relationer. Sanna är visionären till True Heart Education. Hennes mål är att bidra till en skolvärld av av optimalt lärande och utveckling likväl som optimalt välmående och hälsa för både vuxna och barn.

Sanna har arbetat som kursledare och föreläsare i tio års tid och berört många människohjärtan genom att mot bakgrund av sina egna liverfarenheter lyfta fram våra grundläggande människovärden och hur vi skapar utrymme för dessa i våra liv. Hennes fokus ligger just nu på att föra in en ökad medvetenhet i den svenska skolan för våra barns känslomässiga och psykiska behov och ge vuxenvärlden en ökad förståelse för begreppen inifrånstyrning och utifrånstyrning och vikten av att bygga på barnens själkänsla och individualitet. När vi lägger vårt värde i omgivningens händer och omdömen så förlorar vi mer och mer kontakten med oss själva, med vårt egenvärde, våra egna känslor och behov. Vi förlorar kontakten med vår livslust, vår inre drivkraft, glädje, nyfikenhet och upptäckarlust. Den här förlusten skapar ett stort tomrum inom oss som många av oss försöker fylla med yttre kompensationer under större delen av våra liv. Många människor talar om att ”hitta sig själva”, vilket vi endast behöver göra om vi en gång förlorat oss själva, vilket vi i grund och botten aldrig ska behöva göra. I sina utbildningar och föreläsningar bidrar Sanna inte bara till att du som vuxen återknyter till delar av dig själv som du förlorat, hon ger dig även verktyg för att hjälpa barnen att gå oförlorade in i vuxenvärlden.


 Pamela von Sabljar är en mycket uppskattad vägledare, inspiratör, föreläsare och författare. Hon har föreläst och utbildat tiotusentals pedagoger, föräldrar, ungdomar och ledare över hela Sverige som har lett till ökad medvetenhet kring deras eget självledarskap. Pamelas passion är att inspirera och bidra till människors personliga utveckling och självledarskap. När vi ökar vår medvetenhet leder det till egenkraft, glädje, frihet och lugn. Det ger oss möjligheten att leva livet fullt ut.

Pamela har över 15 års erfarenhet av ledarskap, personlig utveckling och beteendevetenskap. Hon har arbetat med individ, grupp och verksamhetsutveckling inom privat, offentlig – kommunal sektor. Hon har tillsammans med Charlotta John författat flera metodböcker för pedagoger och ledare som har sålts i tusentals exemplar, den senaste med titeln ”100% fördomar”. Hon var en av grundarna till Vilda barn och Ungdomsförlag som numera är en del i Olika bokförlag. Pamela har även författat barnböcker som öppnar upp för nya möjlighetsförebilder för våra små barn.


Maria-Pia Gottberg är en mycket uppskattad föreläsare, utbildare och författare som har tagit fram EQ-dockan® och skrivit boken Social och emotionell träning för alla barn. Hon är också medförfattare till boken Den helande länken i barns och ungdomar uppväxt. Känsla – Tanke- Handling. Maria-Pia anlitas flitigt i både Sverige och Norge och lär oss hur vi – vuxna så väl som barn! – kan utvecklas med hjälp av våra känslor.

Ta barns känslor på allvar!

Glad, arg, rädd, ledsen, sur, eller lugn. Barn i alla åldrar upplever dagligen dessa känslor – hos sig själva eller hos andra. De behöver hjälp och träning i att identifiera och sätta ord på känslor, att förstå och prata om känslor. Ge barn rätten till alla sina känslor är ett av Maria-Pias viktigaste budskap. Det ger dem också möjlighet att utvecklas och lära mer om sig själva. Med ökad självkännedom läggs också grunden för en god självkänsla, empati, att skapa och bevara goda relationer samt problem – och konflikthanteringsförmåga. För att lyckas behövs goda sociala och emotionella förebilder.

Under den här föreläsningen får du veta mer om känslor och tillstånd. Du får konkreta tips och förslag till övningar för att kunna arbeta med och använda känslor i skolan. De finns ju ändå där hela tiden, så varför inte använda sig av dem?


Plats: Stockholm

Datum:  Mars 2012


För mer information om seminariet Kontakta oss!


Populära artiklar

IMG_5925

Vem frågar om barne

När min son började i skolan så blev känslan så ...

mom hugging kids

Barn är människor

Vi behöver förstå oss själva för att förstå våra barn. ...

Bestulen och berikad

    Tack Elisabeth Jönsson på Punctum Saliens, för att jag får ...

1 Jonna Sörensson

Framtidens företaga

Min vän Micke Olsson är en fantastisk företagare som har ...

IMG_6032

Barnens vädjan...

Idag ställde Rektorsakademiens Framtidskompetenser frågan: Går det att förändra en ...

Samarbetspartners